Miters växellåda Vanligt problem

Helical växlar är inte helt spiralformade redskap, det borde sägas att de spiralformade kugghjulen är två spiralformade växlar som går i ingrepp, genom deras utrymme i riktning mot överföringskrafterna för att särskilja. Vanliga spårväxlar går in i nätet samtidigt som tänderna, vilket resulterar i stötar och vibrationsbuller, överföringen är inte jämn. Helisk cylindrisk växellåda är överlägsen raka tänder och kan vara nära centrumavståndet för höghastighets tung last. Den spiralformade växellådsreduceraren är en novell nedbromsningstransmission. Användningen av optimering, modulbaserad kombination av avancerade konceptkoncept, med liten storlek, lättvikt, överföringsmoment, jämn start, överföringsgradskriterieböter, enligt användarens krav för alla anslutningar och en mängd olika installationsmöjligheter.

1. Vinkeln mellan det spiralformade kugghjulet och axeln på det spiralformade kugghjulet.

Helixvinkeln är karakteristisk för spiralformade växlar och existerar inte i spårväxlar eller spårväxlar. I allmänhet hänvisar vi vanligtvis till spiralvinkeln på det spiralformade redskapet, hänvisar till graden av separation på den cylindriska ytan av spiralvinkeln. Ju större spiralvinkeln är, desto större grad av överlappning, desto mer gynnsam för jämn rörelse och minskad buller är allt två sidor. Samtidigt ökar spiralvinkeln många fördelar, men axialkraftsarbetet ökar också, så Storleken bör bero på kvaliteten på arbetskraven och bearbetningsäkerheten, i allmänhet ta 8-25 om bullret har speciella krav, enligt situationen att ta ett större värde.

Helixrotation för att bestämma: Först kommer vi att vara vinkelräta mot växelaxeln, om högra sidan av spirallinjen till höger; å andra sidan, vänster sida av spirallinjen till vänster.

2. Ansikts- och ansiktsparametrar:

Änd yta: vinkelrätt mot planet för växeln, parametrarna i slutet av den allmänna ökningen under standarden t;

Lagytan: det vertikala planet med spiralen, ytan på parametrarna för det allmänna plus standarden n.

(1) stig och modul: = t = π

(2) tryckvinkel: de allmänna bestämmelserna i lagen inom parametrarna för standardparametrarna.

a, de korrekta kopplingsförhållandena: spiralvinkeln måste vara lika stor, motsatt riktning. Ytmodulen m och yttrycksvinkeln är lika.

b, geometrisk beräkning: beräkningen av spårväxeln kan användas direkt på den spiralformade växelns ändyta beror på ett par spiralformade växlar i ändplanet motsvarar ett par spindelväxlar

Fördelar och nackdelar

fördel:

(1) meshing prestanda: spiralformade cylindriska kugghjul tänder mellan meshing processen är en överdriven process, kraften på tänderna är gradvis från små till stora och sedan från stora till små; spiralhjul för höghastighetståg, tung belastningssituation.

(2) tillfällighetsgrad: öka graden av sammanträffande för att öka växelns lastkapacitet. Således förlänger växelns livslängd. Graden av tillfällighet beror huvudsakligen på engagemangstiden, medan de spiralformade kugghjulen har en lång engagemangstid och ett stort kontaktområde för att minska stressen. Och gör transmissionen smidig och öka sin ekonomi.

(3) kompakt: det minsta antalet tänder, desto mer kompakta struktur.

Nackdelar och korrigeringar:

Karaktärsutrustning tillverkning är för mycket besvär.

Den axiella komponentkraften är skadlig för växeln, vilket ökar friktionen mellan enheterna och gör enheten känslig för slitage eller skada. Och bristerna i det spiralformade redskapet så länge som växeln kommer att ge axiell kraft. Och den axiella kraften orsakas av spiralvinkeln, ju större spiralvinkeln som produceras av den större axiella kraften. För att inte producera för stor axiell kraft hos det spiralformade kugghjulet, tar konstruktionen i allmänhet = 8 ~ 15.

Helical växlar är de vanligaste typerna av automotive kraftöverföring växlar, och är vanligtvis krävs för att fungera under hög hastighet reload villkor och kräver mindre vibrationer och buller. För att förbättra sin dynamiska prestanda med hög hastighet, minska vibration och buller har tandprofilmodifieringen blivit ett nödvändigt design och processmedel.

Det finns två sätt att modifiera tandprofilen för det spiralformade redskapet

a är snedställd korrigering, det vill säga ytan på tandytan längs tandkontaktlinjen. Denna typ av modifiering i beräkningsmetoden och spårväxeln är ingen väsentlig skillnad, men kräver en krökt yta och en invändig yta längs kontaktlinjekretsen, vilket är svårt att garantera i processen.

b är rak, det vill säga den böjda ytan parallellt med tandriktningen, i processen till hela tandytan kan bearbetas till en jämn yta. För närvarande är världens faktiska användning av modifieringen mestadels enkel. Eftersom tandkontaktlinjen hos det spiralformade kugghjulet är lutande ändras emellertid rätningsformen belastningsfördelningen längs kontaktlinjen och blir till och med icke-full längdskontakt och sedan ändra graden av sammanträffande och tandbelastningsfördelning, den traditionella växel reparation beräkningsmetod Fel, svårigheten i sin form design ökade kraftigt

Vanliga frågor och lösningar

1, skruvdragare reducera vanliga problem och orsaker:

en. reduktionsvärme och oljeutsläpp;

b. Worm wear;

c. kör liten skruvdragning

d. Snäcklager är skadat.

2, spiralhjul reducer vanlig problemlösning

(1) för att säkerställa sammansättningen

Professionella verktyg är avgörande för att säkerställa sammansättningskvalitet. De ursprungliga delarna är vanligtvis det bästa valet för delar och komponenter, när en av delarna av skadan inträffade, följer den generella principen om parbyte. Vid montering av utgående axel, var uppmärksam på toleranspassningen: den ihåliga axeln är också föremålet som måste skyddas. Om slitage rost eller ytfouling inträffar, kommer det att påverka senare demontering.

(2) valet av smörjmedel och tillsatser

Smörjmedel och tillsatser är avsedda att låta reduceraren ha en skyddsfilm fäst vid ytan när växellådan är stoppad. När oljepolskyddet ofta börjar, kan maskinens livslängd förlängas samtidigt som maskinen skyddas vid höghastighetsöverbelastning. Användningen av tillsatser kan också effektivt förhindra oljeutsläpp, så att ringen förlänger uppdraget, för att bibehålla mjuk och flexibel. spiralformat redskap. Smörjmedel för snäckväxellåda brukar använda 220 # växellådor, användningen av tillsatser som vanligtvis används i den dåliga miljön, såsom den större belastningen, startar den frekventa instabiliteten som orsakas av sådana fenomen.

(3) valet av reduktionsinstallationsplats

Vid tillåtet läge, försök att inte använda vertikal installation. Vertikal installation kan orsaka förekomst av olja och andra negativa förhållanden.

(4) etablering av smörj underhållssystem

"Fem principer" är smörj underhållssystemet. För det första kommer personen att kontrolleras regelbundet, så att ansvaret för en tydlig arbetsfördelning är ansvarig. och då temperaturen i den strikta kontrollen, överskrider den allmänna kontrollen av uppvärmningshastigheten inte 40 grader, oljetemperaturen överskrider inte 80 grader; mängden olja som strängt reduceras för att få rätt smörjning, när oljens eller bullrets kvalitet uppstår etc. ska omedelbart sluta använda, göra underhåll och annat arbete