Ställ växellåda minska hastigheten

Axelväxellådan är den sista delen av drivsystemet som överför kraft till hjulparet, vilket minskar hastigheten på drivaxeln eller hydraulmotorn, ökar vridmomentet och kör hjulet att rotera. Bevel Växellåda I en rad stora väghållningsmaskiner är axelväxellådans konstruktion, hastighetsförhållandet inte detsamma, det nuvarande inhemska användningsområdet WD-320 stabilt bildrivsystem och DC-32-tampbil är i princip samma, så de två axlarna Växellådor är i grunden desamma.

DC-32 tampbil har tre axlar växellåda, Spegel växellåda uppdelad i aktiv boggi axel växellåda (nedan kallad axel växellåda Ⅰ) och drivna bogie axel växellåda (nedan kallad axel växellåda Ⅱ) två typer. DC-32 tampbil med höghastighetståg, låg hastighet två uppsättningar resesystem, höghastighetståg med hydraulisk mekanisk transmission, låg hastighet med statisk hydraulisk enhet.

När ramverket åker i hög hastighet är Bevel Gearbox de två axlarna på främre boggierna drivaxlarna. Drivvägen är: motor → hydraulisk momentomvandlare → växellåda → utgående axel → överdragshus → drivaxel → axelväxellåda → hjul.

När spjällmaskinen är igång, är det nödvändigt att starta, bromsa eller pendla för stegvis stegning. Drivvägen är: motor → hydraulväxellåda → oljepump → oljemotor → växellåda → drivaxel Boxens utgående axel → drivaxel → överföringslåda → drivaxel → axelväxellåda → främre bogie → hjul. Samtidigt driver en annan oljemotor (hjälpmotor) bakgruppen för boggen som en extra drivenhet för att öka hjulets dragkraft.

Axelväxellådans konstruktion. Växellåda Växellådan används i Figur 4 visar det unipolära cylindriska växelläget, huvudsakligen bestående av två axlar. Inmatningsaxeln 5 är en första axel vars inlopp är ansluten till motorn med splines och ett litet rakt cylindriskt kugghjul 8 som är glidbart i axiell riktning medelst splines. Växellåda Axeln 3 är den andra axeln, växelväxeln och axeln är pressad med ett stort spårväxel 1 för att driva axeln att rotera. Växelväxel Växellådan är försedd med en cylinderdriven koppling som är i ingrepp med det stora cylindriska kugghjulet 1 genom att trycka gaffeln 7 på kopplingsaxeln 6 för att driva det lilla, raka cylindriska kugghjulet 8 för att kopplas in.