Snabba utveckling av växellåda

Med den snabba utvecklingen av järnvägsindustrin har Bevel Gearbox för järnvägskonstruktion, underhåll och reparation av storskaliga vägunderhållsmaskiner också utvecklats snabbt. För närvarande används i stor utsträckning i Kinas storskaliga underhållsvagnar för järnvägsväg: tampbil, stabil bil, rengöringsmaskin, Bevel Gearbox med ballastbil, järnvägslipning och så vidare. Varje typ av mekanisk axelväxellåda i enlighet med sitt eget arbetsbehov har sin egen unika drivdesign, men som en viktig del av väghållningsmaskinerna måste Bevel Gearbox uppfylla följande krav: ① höghastighetskörning och kan snabbt komma in och lämna kvarteret; ② deras egen verksamhet måste resa ③ olika typer av mekaniska kopplade till behoven av körning. Bevel Gearbox Detta papper analyserar huvudsakligen arbetsstrukturen och överföringsprincipen för DC-32-tändvagnen och WD-320 stabil axelväxellåda, Bevel Gearbox och förklarar felhanteringsmetoden genom praktiskt fall.

Axelväxellådan är den sista delen av drivsystemet som överför kraften till hjulparet, svängväxellåda som minskar hastigheten på drivaxeln eller hydraulmotorn, ökar vridmomentet och kör hjulet att rotera. I ett stort antal storskaliga väghållningsmaskiner, axelväxellådans konstruktion, växelväxelns växellåda är inte densamma, Bevel Gearbox, den nuvarande inhemska användningen av WD-320 stabilt bilsystem och DC-32-tampbil är i princip detsamma, så att två axlar Växellådor är i stort sett desamma. Bevel Växellåda I den här delen av strukturen av konstruktionen av enbart tämpande bilaxel växellåda som ett exempel för att analysera.

DC-32 tampbil har tre axlar växellåda, Spegel växellåda uppdelad i aktiv boggi axel växellåda (nedan kallad axel växellåda Ⅰ) och drivna bogie axel växellåda (nedan kallad axel växellåda Ⅱ) två typer. DC-32 tampbil med hög hastighet, Bevel Gearbox låg hastighet två uppsättningar av resendransmission system, Bevel Gearbox höghastighetståg med hydraulisk mekanisk transmission, låg hastighet resa med hydrostatisk transmission.

När rammen kör med hög hastighet är de främre boggins två axlar de aktiva axlarna. Drivvägen är: motor → hydraulisk momentomvandlare → växellåda → utgående axel → överdragshus → drivaxel → axelväxellåda → hjul.

När lastbilen är igång, är det nödvändigt att starta, bromsa eller pendla för steg-för-steg-spärroperationen. Drivvägen är: motor → hydraulisk växellåda → oljepump → oljemotor → växellåda → drivaxel → växellåda Boxaxel → drivaxel → överdragshus → drivaxel → axelväxellåda → främre bogie → hjul. Ställ växellåda Samtidigt driver en annan oljemotor (hjälpmotor) en boggi på axeln som en extra drivenhet för att öka hjulkraften.

Axelväxelhuset II är försedd med en koppling som drivs av en cylinder och när höghastigheten färdas, är kugghjulet 8 separerat från kugghjulet 1. När arbetet går, är kugghjulet 8 i ingrepp med växeln 1 av luften styrcylinder, och axeln blir drivaxeln. Ställ växellåda Denna typ av axel växellåda har en koppling axel design, Spegel växellåda så i de två omvandlingsförhållandena, Spegel växellåda om cylinderns kontrolldel inte lyckas slutföra rörelsen av växellåda 8, kommer det att leda till skador på Hela transmissionssystemet, därför måste Bevel Gearbox normalt vara uppmärksam på Clutch Air Cylinder Control del av inspektionen och underhållet.