Ställ växellåda övergripande prestanda

Växellåda är en av nyckelkomponenterna i MPS-cementfabriken, dess drift är normal eller inte direkt relaterad till den totala prestanda hos bruket. Ställväxelväxeln Växellådan innehåller främst skal, växelväxel med växelväxelväxel, planetväxelspak, kåpa, tätning, trycklager, etc., som drivs av motorn, genom kugghjulet och planetväxeln inställd för att driva plattan i trycklager På rörelsen, eftersom stötlagret och ytterkåpan mellan bildandet av högtrycksoljeprofil kan säkerställa en jämn och effektiv drift av slipskål. Samtidigt förhindrar ytterhöljet och skalet mellan användningen av labyrinttätningar, spegelväxeln effektivt dammet. När växellådan är ansluten till skåldelen som visas i figur 2, när växellådan rör sig genom bulten för att driva hela delen av slipskålen, sliprulle och slipskål mellan formningen av materialslipning.

På en 4000t / d produktionslinje MPS cementverk inspektion fann att växellådan tätar vid rost ut ur vattnet (två), det finns uppenbara tecken på korrosion, men förseglingens gummiring är inte skadad, så den initiala spekulationen att den inre korrosionen, Bevel Gearbox Men den specifika situationen måste öppnas efter att locket har bestämt sig. Som en fråga av stor betydelse skickade FLENDER-tillverkare också specifikt till scenen för att ta itu med, att Bevel Gearbox kom överens om att öppna växellådans underhållsskydd.

1) Ta bort huvudmotorn med förinställd resa först och ta sedan bort skålen och växellådan med hydraulnyckel, växellåda och mark

(2) i extraktionsväxeln innan det behövs för att stödja delarna: rull, spegelväxellåda ansluten till tryckramen, stöd för tryckramsstången, skivan och andra delar. Först med ett speciellt verktyg kopplas det till rullen, och sedan placeras den övergripande verktygsfästet i mitten av skålliftplattformen. När den hydrauliska domkraften lyfter skålen från botten, lyfts rullen, tryckramen, dragstången, spolväxeln etc. tillsammans.

I lyftprocessen finns två punkter att notera: När skålens sida installerades tillbaka till skrapan, i processen att lyfta den övre änden av störningen med vindringen, är det främst i handboken med hornet Bevel Gearbox med vinden Ringen vadderar till läget av störningen med slipskålen; lyft skålen under processen, för att förhindra att lutningsdelen av lutningen (vilket resulterar i slipskål och växellåda mellan stiftet fast), behöver en att mäta skålens botten och växellåda på ytan av avståndet, Bevel Gearbox en person att driva den elektriska hydrauliska jacken för att upprätthålla stigningen, snarare än förlita sig på tre hydrauliska jack synkronhiss. Vid upplyftning av slipskålen, Bevel Gearbox måste du låsa jackan med en mutter för att förhindra att du sätter ner skadan.

(3) toppen av skålen för att fullt ut exponera stiftet och lämna tillräckligt för att flytta ur rymden, började extrahera växellådan. Växellådsuttag med manuell hiss och rund med färdigställandet. Först avlägsnar växelväxeln växellådan från banan och rengör, och använd 4 små jackar i växellådan fyra hörn för att synkronisera sin högsta, växelväxel tills du kan lägga 20mm rundstång så långt (11 sida, totalt 22).