Ställ växellåda i princip samma

Axelväxellådan är den sista delen av överföringssystemet som överför kraften till gånghjulets inriktning och kraften hos växellåsen eller hydraulmotorn minskar rotationshastigheten och ökar vridmomentet, växelväxeln som driver hjulparet att rotera . I alla typer av storskaliga underhållsmaskiner, axelväxellåda, överföringshastighet och så vidare är det inte samma, Bevel Gearbox, den nuvarande inhemska användningen av WD-320-stabilt fordonstransmissionssystem med samma som DC-32-tamping fordonet, så växellådan med två axlar är i grunden densamma.

DC-32-typkärlskärlet har 3 axelväxellåda, växelväxelväxel uppdelad i den aktiva bogieaxelväxeln (nedan kallad axelväxellåda Ⅰ) och den drivna bogieaxelväxeln (nedan kallad axelväxellådan) två typer. DC-32-typ tampbil med hög hastighet, Bevel Gearbox låg hastighet två uppsättningar av drivsystem, dess höghastighetståg med hydraulisk mekanisk transmission, låg hastighet promenad med hydrostatisk transmission.

Höghastighetspromenaden på tampfordonet drivs av två axlar, växelväxeln är de främre boggins två axlar den aktiva axeln och dess överföringsväg är: Motor → vridmomentomvandlare → växellåda → utgående axel → växellåda → axelväxellåda → hjulet.

När det tampade fordonets funktion går, är det en stamp-funktion av steg-typ. kräver ofta start, bromsning eller reversering är dess överföringsväg: Motor → Hydraulisk växellåda → Pump → Oljemotor → Reduktionsaxel → Drivaxel → Växellåda Utgående axel → Drivaxel → Överföringsbox → Axelväxellåda → Hjul → Hjul. Samtidigt driver en annan oljemotor (hjälpmotor) en axel på den bakre boggen, Bevel Gearbox som en extra drivenhet, vilket ökar hjulets dragkraft.

Består av lådan, en liten bågeformad växellåda, stor bågeformad växel och lager, växelväxel mm. Ingångsaxeln och den lilla krökformade växeln är gjorda till en, växelväxel och den andra änden är ansluten till flänsen genom splinesen och flänsen passerar genom drivaxeln och den rörliga lådan.

Axel växellåda Ⅱ struktur. Växellådan adopterar singelpoligt cylindriskt växelläge, består huvudsakligen av 2 axlar. Inmatningsaxeln 5 är den första axeln och det inkommande ändstycket är anslutet till motorn genom splinesen och ett litet rakt cylindriskt kugghjul som kan glida längs axeln. Spegelväxeln är monterad på axeln med en spline 8. Ställ växellåda Axel 3 är den andra axeln, och axeln är lastad med ett stort spårväxel 1, som driver axeln att rotera. Axelväxellådan är försedd med en koppling av cylinderdriven, och ingrepp och separation av det stora spårväxeln 1 fullbordas genom att man trycker gaffeln 7 på kopplingsaxeln 6 för att driva det lilla spårväxeln 8.

Axelväxellådan är ⅱ med en koppling manövrerad av en cylinder, växelväxelväxeln växeln 8 är separerad från växeln 1 med hög hastighet och växeln 8 är knuten med växeln 1 genom den vindstyrda cylindern när operationen går, som blir den aktiva axeln. Ställväxellåda Denna axelväxellåda på grund av kopplingsaxelns konstruktion, så i två omställningsförhållanden, om styrdelen av cylindern inte lyckas slutföra växellåda 8, leder det till att hela transmissionssystemet skadas, växelväxeln Därför måste man vid vanliga tillfällen vara uppmärksam på kopplingens vindcylinderstyrningsdel av inspektionen och underhållet.